Paint Mines, Calhan Colorado

Vanmorgen vroeg zijn we op ons stalen ros richting Calhan in Colorado gereden. We hebben de scenic road genomen met een stop voor ontbijt in Parker bij “The Warhorse”, waar ze hele lekkere breakfast burritos hebben. We hebben bewust de snelweg vermeden en via lokale weggetjes naar Calhan gereden. Het laatste stuk net voorbij Calhan is een afslag naar links die naar de Paint Mines voert. Deze weg is een gravel road, en moet met de motor met enige voorzichtigheid worden genomen want het lijkt op sommige stukken meer op rul zand.

Na ongeveer een halve mijl ligt het parkeerterrein rechts. Hier kleden we ons wat lichter en gaan op pad. Het is nu ongeveer 12 uur en knap warm. We smeren ons goed in en ik verwissel de helm voor een pet.

In eerste instantie kunnen we ons niet voorstellen dat hier veel te zien is. Het ziet eruit als prairie zover je kunt zien, maar de trail voert een canyon in, waar de gekleurde rotsen al snel het gras vervangen. In feite is het wel grappig, het is een vrij klein gebied maar je ziet hier het gecombineerde landschap van de Badlands, Bryce Canyon en Escalante Staircase allemaal op een hoopje met hier en daar een hoodoo. Hieronder nog wat fotos die we hebben gemaakt

Als je in de buurt bent (van Colorado Springs) is het best de moeite waard om te bezoeken, maar ik zou er niet honderden mijlen voor omrijden. Zeker voor mensen die vanuit Kansas of New Mexico in de richting van Denver rijden is het wel een leuke stop onderweg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven